Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

SMASKIGA RÄTTER

CHIPSLÅDA

1-2 påsar grill el vickningschips

kycklingfileer

paprika

svamp

lök

squash

mjöl

margarin

mjölk

ost

 

Fyll en ugnsform med ett lager chips (ska täcka botten)

Stek kycklingen & grönsakerna

salta & peppra.

Gör en bechamelsås & häll den över kycklingen/grönsakerna, blanda ordentligt.

Häll alltihop över chipsen strö över med lite ost,

Täck allt med resten av chipsen & strö över riven ost.

 

Servera med en  god sallad!!!

                                                                                                                                                                                      

        Man kan välja vilken fyllning man vill egentligen, räkstuvning eller bara svampstuvning.          Detta är något vi alltid åt på myskvällarna på Fredax el UV när man var tonåring hehe

 

 

 

 

Skaldjurslåda 5 port.

2½ dl långkornigt ris

5-6 dl vätska ( spad från sparris/svamp + vatten)

1 tsk salt

200-300 gr oskalade räkor (går att använda skalade oxå)

1 burk sparris

1 burk svamp

 

Garnering:

1 dl vispgrädde

1 dl majonnäs

2 ägg

ca 1 dl riven ost

 

Koka riset i spad, vatten & salt. Lägg i sparrisen i en smord gratängform, lägg över riset.

skala räkorna & lägg dem tillsammans med svampen på riset.

Dela äggen & vispa äggvitorna till ett hårt skum.

Vispa grädden & blanda den med äggulorna & majonnäsen.

Vänd ner äggvitan i grädden & bred den över riset.

Strö över riven ost.

Grädda i 225 grader i ca 15 min eller tills den fått fin färg.

Servera med en god sallad till.

 

 

VARM SMÖRGÅSTÅRTA

(8 port)

 

3  polarbröd/hönökaka 24 cm i diameter

400 g köttfärs

1 gul lök

100 g champinjoner

10 cm purjolök

½ dl persilja/dill

1 buljongtärning

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

½ dl vatten

1 dl mellangrädde

200 g skalade räkor (kan uteslutas)

Osttäcke:

4-5 dl riven ost

4 tomater

oregano

 

Skala & hacka löken & fräs den ihop med köttfärsen.

Fräs den skivade champinjonerna med den strimlade purjolöken i en annan stekpanna.

Lägg över det i stekpannan med färsen & blanda i kryddgrönt, peppar, vatten, buljongtärning, salt & låt de sakta sjuda tills vätskan kokat bort.

Späd med grädden & smaka av.

Lägg i räkorna (kan uteslutas) & låt det bli varmt.

Låt svalna ner innan det läggs på polarbröden/hönökakorna.

 

Lägg ut polarbrödshalvorna så det blir en rund del.

Lägg en del av fyllningen på brödet & lägg sedan på nästa bröd & lägg resten av fyllningen på den.

Lägg på resten av brödet & skiva tomater som ni lägger på locket.

krydda med oregano & lägg på den rivna osten.

Gratinera i 225 grader i 10-12 min eller till osten har smält.

 

Jag brukar servera med en vanlig grönsallad med tomat & gurka till.

SMAKLIG MÅLTID =) 

 

 

.

Hej & Välkomna till min sida!

Ulrika heter jag & är en 4-barns mamma som alltid är på väg någonstans 

Min hobby är bakning av olika slag & det är det ni kommer se här